'Stekende Japanner kondigde daad aan met brief'
Buitenland

'Stekende Japanner kondigde daad aan met brief'.

De man die afgelopen nacht 19 gehandicapte mensen om het leven bracht door een steekpartij, heeft zijn daad aangekondigd middels een brief. 

In de brief die gericht was aan de Japanse parlementsvoorzitter, kondigde Satoshi Uematsu aan 470 gehandicapten om het leven te brengen en de wereld van gehandicapten te verlossen in wat hij zelf noemde "een revolutie". "Mijn reden hiervoor is dat ik denk dat deze daad de wereldeconomie kan veranderen en de Derde Wereldoorlog kan voorkomen", zo staat in de brief te lezen. 

Dat de man ze niet allemaal goed op een rijtje meer had blijkt ook uit zijn verwachting dat hij onschuldig verklaard zou worden omdat hij geestesziek zou zijn. In plaats daarvan wilde hij 500 miljoen Yen (5 miljoen dollar) krijgen, zodat hij door middel van plastische chirurgie weer een normaal leven zou kunnen leiden, zo weet AP.

Onzorgvuldig gehandeld

De man is hierop een tijdje opgenomen geweest maar werd na een maand alweer ontslagen. Yuji Kuroiwa, gouverneur van Kanagawan waar de zorginstelling onder valt, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor onzorgvuldig handelen.

Bij het bloedbad gisteren in een centrum voor gehandicapten in Sagamihara, een voorstad van Tokyo, werden zeker negentien mensen gedood.

Alle artikelen geladen. Overzicht →