Stel bivakkeert al half jaar in auto in bos
Binnenland

Stel bivakkeert al half jaar in auto in bos.

Een stel slaapt al sinds maart met hun drie honden in hun auto in de bossen tussen Molenbeek, Groesbeek en Malden. De daklozenopvang vinden ze maar niks, want dan mogen de honden niet mee en daar mogen de twee alleen maar 's nachts zijn. 

De 51-jarige man en 46-jarige vrouw halen elke ochtend koffie bij een supermarkt in Groesbeek waar mensen het koppel kent en aardig voor ze zijn. Ze doen de was bij ANAC en wassen zichzelf bij de natuurcamping van Staatsbosbeheer, weet de Gelderlander

Het koppel woonde eerst in gehuurde caravans. In het najaar zaten ze in een caravan in de gemeente Heumen, en vroegen daar een bijstanduitkering aan omdat ze geen inkomsten hadden."En dat duurde en duurde maar. Dus konden we de huur niet meer betalen. In maart werden we de caravan uitgezet", vertelt de man. 

De twee hebben inmiddels een daklozenuitkering via de Nijmeegse gemeente. Maar een huis krijgen ze niet vanwege de huurachterstanden in het verleden. Een hulpverleenster van de GGD is nu bezig met het regelen van een tweede kansbeleid, omdat het stel toch graag een woning zou willen hebben. "Dan kan ik werk gaan zoeken. En dan kan mijn vrouw behandeld worden voor haar obesitas. Ze zou een maagverkleining krijgen, maar dat kan nu niet."

 

 

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →