Stel hé, dat er besloten zou worden dat NL te veel politici telt

Stel hé, dat er besloten zou worden dat NL te veel politici telt 

22 juni 2022 - 11:04

Stel hè, stel: dat er besloten zou worden dat Nederland te veel politici telt.

Te veel bestuurslagen.

Te veel decentralisatie.

Te veel onnodige mensen die onnodig veel ruimte innemen in Den Haag, in het publieke debat, op de openbare weg, aan huisvesting.

Dat er gewoon te veel politici zijn en dat wat ze uitkramen niet eens voor de export maar voor binnen de landsgrenzen is.

Te veel mensen die teren op belastinggeld van burgers.

Belastinggeld dat ook naar zorg zou kunnen.

Of naar het onderwijs.

Belastinggeld dat naar politie en justitie zou kunnen.

Stel nou toch dat geconcludeerd wordt dat Nederland zo veel politici telt, dat we daar ‘wat’ aan moeten doen. Zoals 80 procent van deze ‘beroepsgroep’ die vrij weinig meer doet dan gebakken lucht verkopen en het leven van belastingbetalers zuur maken (bedenk ff wat dat doet voor de duurzaamheid en leefbaarheid van onze samenleving) opheffen. Verordonneren op te houden met hun ‘werkzaamheden’. Uitzwaaien. Bevelen te stoppen met Nederland te verkloten over de rug van de belastingbetaler.

Wat zouden al die overbodige politici dan doen?

Protesteren?

Hun kamerpas inleveren?

Hun koffers pakken en naar Oezbekistan verhuizen?

Een vak leren?

Een uitkering aanvragen?

Met stille trom vertrekken?

Boos worden?

Elkaar de tent uit vechten?

Of zouden ze gaan jankmuilen dat wat politici doen, minstens net zo belangrijk is als wat boeren doen? Alsof politici mensen van voedsel voorzien met hun geblaat in de Tweede Kamer en de staatszenders. Alsof we het gelul van politici exporteren naar het buitenland in ruil voor inkomen – en dus belastinggeld.

Zolang er mensen zijn op aarde, zal er een verzonnen stikstofprobleem zijn (gevolg van te veel mensen). Zolang er mensen zijn op aarde, zal vervuiling optreden (gevolg van te veel mensen). Zolang er mensen zijn op aarde, zal het milieu verpest en het klimaat opgewarmd worden (gevolg van te veel mensen). Zolang er mensen zijn op aarde, zal de een over de rug van de ander geld willen verdienen (gevolg van te veel mensen).

Mensen zijn het probleem, niet hun beroep dat eruit bestaat andere mensen te voeden. Anders dan het vak van politicus, dat eruit bestaat andere mensen dwars te zitten. Wat de overbodige politici niet willen begrijpen, is dat ze er voor óns zijn. Zij dienen de omstandigheden te creëren waardoor wij kunnen werken en ondernemen, zodat we belasting kunnen afdragen waarvan politici betaald worden. Politici die tijdens de twee jaar van Qrona geen cent minder zijn gaan verdienen – in tegenstelling tot zoveel anderen over wie zij beslissen. Politici die zo maar, vanwege stikstof of andere ‘problemen’ die nou eenmaal ontstaan als er mensen op aarde leven, een hele beroepsgroep de nek wil omdraaien. Zo maar een beroepsverbod, alsof het niets is. Stoppen met werken jij! NU! Wegwezen! Geef hier je grond! En waarom? Zodat we afhankelijk worden van import voor ons eten? Want die afhankelijkheid van Russisch gas bevalt zo goed?

Nederland télt te veel politici. 

Politici die te veel ruimte innemen in Nederland.

Geef die mensen een uitkering, ban ze uit de publieke ruimte en laat boeren boeren.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.