Stel jat vier ton uit erfenis tante
Binnenland

Stel jat vier ton uit erfenis tante.

Een koppel uit Nieuwegein heeft ongeveer 400.000 euro ontvreemd van een overleden tante. De vrouw was toen de tante dement was en nog leefde haar bewindvoerder.

Toen de tante eenmaal de pijp uit was, zag het stelletje hun kans schoon om in een periode van ruim vier jaar ongeveer vier ton van de rekening van de vrouw op te nemen en door te sluizen naar het bedrijf van de man.

Financiƫle problemen

Het bedrijf van de man, dat financiƫle problemen bleek te hebben, keerde op een bewonderingswaardige manier toch riante salarissen uit aan het koppel en hun kroost. Een woordvoerder van het OM zegt: "Al met al hebben ze zo jarenlang op grote voet geleefd."

Betrapt

Op een gegeven moment werd het voor andere familieleden echter allemaal een beetje te doorzichtig en kwamen er vragen. De jatmozen hebben daarop een terugbetalingsregeling met hun familieleden afgesproken, maar die werd (uiteraard) niet nagekomen. Daarop werd de kwestie aan de rechter voorgelegd. Die eist nu dat het volledige bedrag terug moet worden betaald, zodat de nabestaanden van de vrouw ieder hun deel ontvangen waar zij recht op hebben. Als klap op de vuurpijl wil het OM de twee dieven ook nog elk 175 uur zien schoffelen, zo weet de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →