Stel stuurt eigen doodsbedreigingen voor extra vrije dagen
Raar

Stel stuurt eigen doodsbedreigingen voor extra vrije dagen.

Een stel uit Zuid-Australië stuurde jarenlang duizenden doodsbedreigingen naar zichzelf, zodat ze lekker vaak op vakantie konden op kosten van de baas. 

Het stel stuurde zichzelf over een periode van twee jaar zo'n 80.000 doodsbedreigingen, in de vorm brieven, pakketjes, telefoontjes en vernielingen in huis. Veel van de bedreigingen bevatten de boodschap dat zij niet veilig waren op hun werk. Daarom betaalde de werkgever hen om met verlof te gaan. Ook familievakanties werden gesponsord. Door de overheid werd voor het stel zelfs een nieuw appartement geregeld, zodat ze niet in hun eigen huis hoefden te blijven. 

Om bewijs te verzamelen voor de praktijken van het stel, braken agenten volgens het Australische News bij hen in en markeerden alle enveloppen en papier met onzichtbare inkt. De eerstvolgende bedreiging die ze ontvingen, werd door agenten onderzocht met een UV-lamp. Daarmee vielen de twee door de mand, waarna ze werden gearresteerd.

"Ze stuurden zelfs pakketjes naar de school van hun kinderen", aldus de aanklager. Hij noemt het "een slimme, doordachte en goed uitgevoerde leugen. Ze deden dit vanaf het begin af aan samen. Een bewuste, effectieve en loyale samenwerking."

Alle artikelen geladen. Overzicht →