Stel terroriseert Putten
Binnenland

Stel terroriseert Putten.

Een naar verluidt 24-jarige Poolse man en een 19-jarige vrouw uit Noordwijkerhout hebben gisteravond huisgehouden in Putten. Het stel maakte zich onder meer schuldig aan inbraak, poging tot brandstichting, vernieling en het plegen van geweld.

Eerst probeerden ze brand te stichten op een camping om vervolgens even later ergens anders in te breken. Daarna probeerde het duo op de Veenhuizerveldweg auto's te laten stoppen, waarbij één auto beschadigd raakte.

Een andere auto stopte wel en de bestuurder gaf hen een lift. Eenmaal onderweg werd hij neergestoken met een mes. Volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries gaat het om Wilco Viets, die eerder onterecht werd veroordeeld in de Puttense moordzaak. Hij zou voor de ogen van zijn dochter tien keer gestoken zijn:

Agenten ontdekte het stel uiteindelijk op het Fontanusplein, waar de man zijn mes op de keel van de vrouw zette. Hij liet het vallen toen de politie een waarschuwingsschot loste en kon vervolgens worden gearresteerd, meldt RTL Nieuws.

Alle artikelen geladen. Overzicht →