Jattende asielzoekers: zoek het uit met je boetes 

12 juli 2017 - 12:12

Nederland luilekkerland. Hardwerkende winkeliers die het slachtoffer worden van de grijpgrage handjes van aso-asielzoekers, hebben de grootst mogelijke moeite de schade op de daders te verhalen.

Voor het geval u daar nog niet van op de hoogte was, een boete voor winkeldiefstal bedraagt 181 euro (exclusief afministratiekosten). Dat geldt dus blijkbaar niet voor het asieltuig dat zich lekker niets aantrekt van de regeltjes zoals deze in ons kikkerlandje voor eenieder in gelijke mate zouden moeten gelden.

Volgens branchevereninging Detailhandel Nederland betaalt slechts één op de twintig (u leest het goed) asieldieven de opgelegde boete, meldt De Telegraaf. Om het nóg mooier te maken: de rekening ploft in de meeste gevallen niet eens op de deurmat. Om maar even in GroenLinks-termen te spreken: de arme drommels hebben natuurlijk al genoeg ellende meegemaakt in het land van herkomst, en een boete draagt niet echt bij aan het verwerkingsproces.

Korten op leefgeld

Detailhandel Nederland en het bedrijf Overlastregistratie Nederland, die namens wanhopige ondernemers de schade op de nieuwe Nederlanders proberen te verhalen, hebben getracht het boetebedrag te laten korten op het leefgeld (waar u als belastingbetaler voor opdraait) van de daders. Dat gaat helaas niet zomaar. Volgens woordvoerder Jan-Willem Anholts van het miljoenblundersmakende COA moet het kabinet éérst de regeltjes aanpassen, alvorens de 'slachtoffers' het zullen moeten stellen met ietsje minder gratis geld. Dat gaat dus vermoedelijk ergens in 2026 gebeuren..

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie