Stelletje tijdens Koningsdag door vijf man in elkaar gebeukt
Binnenland

Stelletje tijdens Koningsdag door vijf man in elkaar gebeukt.

In lievemensenstad Amsterdam verliep Koningsdag niet voor iedereen even feestelijk. Een stelletje werd 's-avonds ogenschijnlijk vanuit het niets door een groep van vijf man aangevallen en in elkaar geslagen.

Het stelletje liep rond 23.30 uur op het Singel toen vijf mannen met een "Noord-Afrikaans uiterlijk" - dit verzinnen wij niet hè, maar staat op Twitter te lezen - op hen begonnen in te beuken na 'een woordenwisseling'.

Toegegeven, nu weten wij natuurlijk niet wat er precies gezegd is maar toch, wij kunnen niet anders dan dit kwalificeren als een laffe aanval. Nadat de twee aan hun aanvallers weten te ontkomen, worden ze even later onder een brug opnieuw in elkaar geslagen. Resultaat: de een heeft een hersenschudding en mist twee voortanden, de ander heeft gekneusde ribben.

Gistermiddag is er aangifte tegen de groep gedaan. De politie laat vandaag aan AT5 weten de zaak te onderzoeken. Dit zal waarschijnlijk niet veel meer opleveren: de daders gingen er na de vechtpartij vandoor en zijn niet meer aangetroffen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →