Stelselmatig minder geldautomaten in straatbeeld
Binnenland

Stelselmatig minder geldautomaten in straatbeeld.

De ouderwetse geldautomaat wordt in een nieuw jasje gestoken. Geldservice Nederland, Rabobank, ING en ABN AMRO lanceren vandaag de bankonafhankelijke 'geldmaat'. Dat ding doet hetzelfde, gaat er met een felgele kleur en andere naam alleen anders uitzien.

De vier partijen willen met het introduceren van 'geldmaatje' in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de behoefte van de burger om contant geld op te nemen. Tegelijkertijd wil dit men bereikbaar, veilig en betaalbaar houden.

Geldservice Nederland, dat geldautomaten al zeven jaar voor de drie bovengenoemde banken beheert, zal per 1 januari 2019 haar naam veranderen in 'Geldmaat'. Dat is wel zo handig wanneer je producten eveneens die naam dragen.

Ondanks alle positiviteit die de wereld in wordt geslingerd (lees: tig redenen waarom 'geldmaat' heel erg veel beter is), zit er voor u ook een klein nadeel aan. Er komen namelijk minderen geldautomaten.

Grote baas Geert Eikelboom van Geldservice Nederland verklaart dat: : "In winkels wordt steeds vaker digitaal betaald. Daarom werken we met de banken samen aan een gezamenlijk geldautomatennetwerk waarmee we de automaten evenwichtiger over Nederland verspreiden. Zo zie je nu soms in een winkelgebied vijf automaten van de drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten ook voldoende zijn."

Alle artikelen geladen. Overzicht →