Stempas verkopen? Het kan, maar pas op 

20 maart 2018 - 14:28

Doe het niet via Marktplaats, want veel (ongewenste) meekijkers. Daar kan de 44-jarige Piet uit Sprang-Capelle inmiddels over meepraten. Hij bood stempassen voor de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum te koop aan op de veilingwebsite en moet dat nu bekopen met een boete van 250 euro.

Piet, die naar eigen zeggen nooit stemt, wilde graag iemand die nog in de veronderstelling leeft dat stemmen daadwerkelijk verandering teweeg kan brengen anders blij maken met zijn pas. Hij zette het formuliertje daarom vorige week dinsdag online.

Dit tot grote woede van burgemeester Nol Kleijngeld, die op de hoogte werd gebracht van de praktijken van zijn inwoner. Kleijngeld = blijkbaar niet in staat een goed gesprek te voeren met Piet, want meldde zich bij het Openbaar Ministerie met het verzoek Piet op zo hoog mogelijke kosten te jagen.

Dat lukte deels, alle goede bedoelingen van Piet ten spijt is hij vandaag veroordeeld tot het betalen van een boete van 250 euro. We vermoeden dat meneer Kleijngeld momenteel een dolgelukkig man is.

De handel in stempassen is dus verboden. Wie zich daar schuldig aan maakt, riskeert een boete van 8.200 euro en een maximale gevangenisstraf van zes maanden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie