StemWijzer 2017 online
Binnenland

StemWijzer 2017 online.

Dames en heren, vanaf vandaag kunt u de StemWijzer van ProDemos gebruiken om te kijken met welke politieke partij uw opinie over de Nederlandse maatschappij en politiek het meest overeen komt in 30 vragen. De StemWijzer is de meest gebruikte stemhulp in verkiezingstijd, speciaal voor mensen die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen toch willen stemmen op 15 maart, maar niet elke avond voor de buis hebben gezeten om de politici in praatprogramma's en debatten te aanschouwen.

De StemWijzer gebruiken kan natuurlijk hier. Zaterdag komt ook het Kiescompas van politicoloog André Krouwel online. Ook heeft EenVandaag een app uitgebracht waarmee alle gegevens over de laatste zetelpeiling zichtbaar zijn. Je kunt 'm vinden in de Appstore en Google Playstore. De cijfers kunnen ook via deze website bekeken worden. Wil je ook nog kijken of partijen zich echt aan hun verkiezingsbeloftes houden, dan kun je de StemTracker gebruiken. Deze stemmingen kunnen gaan over een motie, een wetsvoorstel of een amendement; de standpunten van de partijen en de argumentaties daarbij worden letterlijk uit de Handelingen van de Tweede Kamer overgenomen.

Of gewoon kranten lezen, debatten bekijken en verkiezingsprogramma's bekijken om daarna je politieke kennis te testen. Succes met de research! Wees wijs.

Instant update: de server van Stemwijzer rookt af en toe.

Meer lezen over TK-verkiezingen 2017?
Alle artikelen geladen. Overzicht →