Stenengooiende Palestijn wil schadevergoeding voor hondenbeet 

22 februari 2018 - 09:55

Nu wordt ie mooi. De 19-jarige Palestijn Hamzes Abu Hashem is woedend op een Brabants bedrijf dat honden levert aan Israël. De jongen, fanatiek stenensmijter van beroep, werd vier jaar geleden op de Westelijke Jordaanoever in zijn flikker gebeten door Commissaris Rex ten tijde van het uitoefenen van zijn werkzaamheden.

Hashem, die voor zijn daden drie maanden de cel in moest, stelt nu het Brabantse bedrijf Four Winds K9 aansprakelijk voor het grote onrecht dat hem naar eigen zeggen is aangedaan. De jongen eist middels de Nederlandse advocaat Liesbeth Zegveld een bedrag van 11.000 euro. Dat is 10.000 euro voor de immateriële schade en 1.000 euro voor psychische hulp.

De hondenbeten zijn Hashem niet in de koude kleren gaan zitten. Zegveld, die haar zwaar getraumatiseerde cliënt bijstaat, vertelt: "Hij trilt als hij honden hoort blaffen, is nerveus en bang om naar bed te gaan en slaapwandelt."

Wordt hoe dan ook een juridisch getrouwtrek. Four Sinds K9 wijst de claim middels een schrijven aan de rechtbank van de hand. De firma stelt dat er geen verbod van kracht is op de export van honden naar Israël en dat het land dat de honden koopt, verantwoordelijk is voor wat het met de honden doet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie