Bizar: politie laat uniformen en dienstwapen jatten
Binnenland

Bizar: politie laat uniformen en dienstwapen jatten.

De politie laat zich weer eens van zijn beste kant zien. Drie agenten uit het noorden van Nederland zijn bij inbraken in hun huis bestolen van delen van hun uniformen. Bij één van hen werd zelfs een dienstwapen ontvreemd.

Nu zou u denken, dat uitgerekend politieagenten wel weten hoe ze fatsoenlijk hun huis moeten beveiligen. Helaas maar weinig van waar. De inbraken vonden afgelopen najaar plaats. Twee van de agenten wonen in de provincie Groningen, de derde is gehuisvest in Friesland.

Waarschijnlijk omdat de Nederlandse politie er toch al zo goed op staat, werd geprobeerd deze 'incidenten' onder het tapijt te vegen. De welbekende doofpot. Dat dit nu toch naar buiten komt, heeft alles te maken met het feit dat de inbraken gemeld werden in documenten over de sinterklaasintocht in Dokkum die openbaar werden door een WOB-procedure, meldt het Dagblad van het Noorden.

Politie is overtuigd: inbraken staan los van elkaar

De politie heeft ondertussen geen flauw idee wie de dieven zijn, maar denkt op basis van de gehanteerde werkwijze en analyse van andere inbraken toch te weten dat dit alles los van elkaar staan en dat de daders in eerste instantie niet bewust waren van het feit dat ze bij agenten inbraken.

En de agent die zijn pistool liet jatten? Dat ondervindt waarschijnlijk geen consequenties. "De collega heeft bij het opbergen van het wapen alles volgens het protocol gedaan", aldus een woordvoerder van de politie Noord-Nederland.

Alle artikelen geladen. Overzicht →