Stijgend aantal bedreigde politici 

05 april 2018 - 13:22

Onlangs meldden wij u dat het volgens het slecht beargumenteerde rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) uitstekend gaat met Nederland. De burger is een stuk optimistischer ingesteld *iets met kluitje en riet*, want volgens programmaleider Paul Dekker is het leven in Hollandistan helemaal niet zo erg.

Fijn dat we nu aan de hand van grafiekjes en tabelletjes kunnen bewijzen hoe goed het eigenlijk gaat, want meten = weten.

Alhoewel, dat is (nog) niet helemaal waar. D66-minister Kajsa Ollongren loopt alvast vooruit op de nog te verschijnen Monitor Agressie en Geweld 2018. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is het aantal belagingen en bedreigingen jegens politici het afgelopen jaar wederom gestegen.

Toch vreemd dat meneer Dekker spreekt van een positieve wending als het gaat om vertrouwen in de politiek. Dan zou u juist een verminderd aantal incidenten jegens beleidsbepalers verwachten, is het niet?

Weet u wat? We gaan op cursus

Omdat politici erg gebukt gaan onder de situatie, heeft Ollongren iets moois bedacht. Iets dat zeker weten een daling in het aantal belagingen/beledigingen teweeg zal brengen.  Daders worden vanaf nu KEIHARD gestraft, zodat toekomstig tuig wel drie keer nadenkt Vandaag zal het Netwerk Weerbaar Bestuur van start gaan. De naam zegt het inderdaad al: bevat weerbaarheidscursussen voor politici.

Wij zeggen maar niets meer, dat is in sommige gevallen het best voor iedereen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie