Stoer: 'Veroorzaker fataal ongeluk A59 filmde snelheid van 250 km/u'

Stoer: 'Veroorzaker fataal ongeluk A59 filmde snelheid van 250 km/u' 

31 mei 2023 - 16:43

Echt f*king stoer man. De 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek, die op vrijdagavond 10 maart middels een aanrijding een gezin op de A59 bij Sprang-Capelle vermoordde, reed volgens het Openbaar Ministerie maar liefst 250 kilometer per uur op de snelweg. Hij vond het bovendien nodig om zijn hoge snelheid met zijn mobiele telefoon te filmen.

Het OM verdenkt dit heerschap van doodslag. Bij het ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven. Het gezin bestond uit een meisje van 10, een jongen van 13 en een vader en moeder van beiden 46 jaar oud.

De man uit Zevenbergschen Hoek was de bestuurder van één van de vier auto’s die betrokken waren bij het ongeval. Hij raakte lichtgewond. Uit een test direct na het ongeluk bleek al dat de man waarschijnlijk te veel alcohol op had.

Hij had volgens het OM onvoldoende aandacht voor het overige verkeer en reed met "een enorm snelheidsverschil" achterop de personenauto van het gezin uit Raamsdonksveer. De verdachte was overigens niet bij de zitting in de rechtbank in Breda aanwezig, volgens zijn advocaat is hij psychisch kwetsbaar. Hij ondergaat een persoonlijkheidsonderzoek. Er waren wel tal van nabestaanden aanwezig.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml