Stoorzender van Arjen Lubach

Stoorzender van Arjen Lubach 

31 augustus 2020 - 12:44

Enkele van m’n tienduizenden fans zullen er misschien wat van medegekregen hebben: met twee van m’n laatste columns voor het ten onder gegane weekblad Nieuwe Revu, in de reeks Overschatte Mensen (256 afleveringen), heb ik in Nederland enig ophef verooorzaakt. In de op twee na laatste column schreef ik dat Shirma Rouse geen slank meisje is, en in de op één na laatste column dat prinses Amalia zichtbare borsten heeft. Heel Nederland verslikte zich in z’n kop slappe thee, en ging steigeren op de achterste poten. Mij werden bodyshaming, seksisme, smeerlapperij, pedofilie, viespeukgeschrijf, achterbaks en debiel gebrabbel, op de man spelen en niet op de bal, en algehele slechte bedoelingen verweten. Terwijl ik alleen maar twee korte, geniale stukjes op het papier had gekwakt, zoals ik het voor Overschatte Mensen 254 keer eerder had gedaan.

De Telegraaf schreef de week erna dat ik vanwege die twee meesterwerkjes aan de deur gegooid was bij de Nieuwe Revu. Terwijl mij zes weken tevoren al de wacht was aangezegd, omdat ik te duur was voor het blad, omdat te veel lezers van het blad mij graag lazen, en omdat ik vergeleken met de andere columnisten van het blad veel te goed schreef. Nou ja, je verliest er een en je wint er een, en na ons de zondvloed, en de karavaan trekt verder terwijl de achterblijvende honden blaffen, en liggen we ergens wakker van, nee we zijn veel te oud om ergens wakker van te liggen, behalve misschien van demonen die onze slaap inslikken en ons ervan, in onbegrijpelijke hoofdletters, overtuigen dat het morgen De Dag Des Oordeels is.

Bovendien heb ik, door het verlies van de Revu-essays, extra tijd om romans te schrijven. Ik heb er overigens een paar dagen geleden weder eentje gepubliceerd, getiteld ‘Vertrouw Mij, Ik Kom Uit De Veehandel’, en door verschillende belangrijke recensenten, zoals Benno ter Braak, Charel Peeters, en Edward du Perron, wordt uitgerekend deze roman beschouwd als de beste die ik ooit aan de openbaarheid heb prijsgegeven. Ook reeds honderden doorsnee lezers hebben mij gecontacteerd, om mij met het boek te feliciteren. Ik moet toegeven, het is wel redelijk leuk als zo vele mensen je fantastisch vinden. Soms lijkt het wel een gave om onder dit alles bescheiden te blijven. Maar bescheiden ben ik, en zal ik zijn tot het einde van m’n adem. Geef toe, wat stelt zo’n nieuw romannetje voor? Het is slechts een flutverhaaltje over een schrijver genaamd Herman Brusselmans, die zich het lot aantrekt van een vermoorde vrouw, en zich voorneemt om de moordenaar te ontmaskeren. Op de laatste bladzijden vindt dat ook plaats, en klaar is Kees. Veel meer moet je er niet achter zoeken, tenzij je van schitterende zinnen, een uitmuntende stilistiek, en een mild vleugje humor houdt.

Ondanks alles blijf ik m’n publiek ervoor dankbaar dat het reeds meer dan negenduizend exemplaren van ‘Vertrouw Mij, Ik Kom Uit De Veehandel’ heeft aangeschaft. Daar zitten allerlei mensen bij. M’n boeken worden immers verslonden door witte mensen, zwarte mensen, heteromensen, homomensen, roetpietmensen, nietgoedbijhethoofdmensen, manmensen, vrouwmensen, pubermensen, supermensen en ondermensen. Ik bied een enorm breed letterkundig palet waarop eenieder z’n gading vindt. Ik mag dan ook gerust zeggen: koop toch niet dat verschrikkelijke ‘Stoorzender’ van die afgrijselijke Arjen Lubach, maar koop ‘Vertrouw Mij, Ik Kom Uit De Veehandel’, daar staan tenminste geen leugens, roddels, achterklap, opschepperij, pretentieus gelul en taalfouten in. Arjen Lubach heeft niet eens ooit een column in de Nieuwe Revu gehad, en dat zegt me dunkt wel genoeg.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.