'Stop levenseinde-terroristen Coöperatie Laatste Wil' 

15 maart 2018 - 10:41

Justitie moet een onderzoek instellen naar Coöperatie Laatste Wil. U weet wel, die mensen die een dodelijk poeder kunnen leveren zodat u pijnloos en adequaat een einde aan uw leven kunt maken. Aanzetten tot zelfdoding is namelijk strafbaar. 

Laatst adverteerden ze er nog mee: voor slechts 180 euro en zes maanden wachten met het dodelijke 'middel X' een einde maken aan een ondraaglijk leven. In de prijs zit inbegrepen een kluis, 'middel X' en een bijdrage voor de juridische zaak die er na uw overlijden naar verwachting gaat plaatsvinden.

Wat het dodelijke middel dan precies is, is natuurlijk niet iets om aan de grote klok te hangen. Nu blijkt echter, dat Coöperatie Laatste Wil in al zijn 'geheimzinnigheid' toch iets teveel informatie heeft prijs gegeven. De 19-jarige Ximena Knol beroofde zichzelf een paar weken geleden van het leven met het 'zelfmoordpoeder' dankzij de informatie uit de reclame van deze 'levenseinde-terroristen', zoals haar vader ze noemt.

'CLW = strafbaar'

Daarom is het tijd dat Laatste Wil eens aangepakt gaat worden, schrijven advocaten Sébas Diekstra en Robert van der Laan, en psycholoog René Dijkstra in een gezamenlijke brief aan de leiding van het Openbaar Ministerie, meldt RTL Nieuws.

Volgens de advocaten is het strafbaar om iemand aan te zetten tot zelfdoding, dat zou ook gelden voor het verschaffen van de benodigde middelen of daarbij behulpzaam zijn.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie