'Strafblad in verkeer? Dan lapt u jarenlang extra autopremie'
Binnenland

'Strafblad in verkeer? Dan lapt u jarenlang extra autopremie'.

Lekker is dat: mensen met een strafblad omdat zij zich in het verkeer flink misdragen hebben worden eigenlijk dubbel gestraft. Uit onderzoek blijkt dat deze mensen - naast het lappen van torenhoge boetes - na hun vergrijp nauwelijks een autoverzekering kunnen afsluiten. Of in elk geval veel te veel premie betalen.

Zo blijkt uit het onderzoek van Autoverzekering.nl dat deze mensen soms wel drie keer zoveel aan premie kwijt zijn. Nu geldt dit bij vergrijpen als beschonken achter het stuur stappen - wat ons betreft kan dit niet zwaar genoeg bestraft worden - maar bijvoorbeeld ook een avondje illegaal vuurwerk afsteken kan ertoe leiden dat het lastig wordt om een autoverzekering af te sluiten.

"Jongeren die op de scooter stappen met een paar biertjes te veel op, of illegaal vuurwerk afsteken, staan er niet bij stil dat zij hier nog steeds consequenties van voelen als ze een paar jaar later een auto kopen. Je krijgt een stempel die veel langer blijft staan dan de meeste mensen denken", aldus Willemijn Kuitenbrouwer, woordvoerder van Autoverzekering.nl in het persbericht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →