Strafrechtelijk onderzoek naar Sywert en zijn mondkapjesstichting

Strafrechtelijk onderzoek naar Sywert en zijn mondkapjesstichting 

28 februari 2022 - 12:49

Sywertje, Sywertje toch. Hij dacht ermee weg te komen (en zo leek het ook even) maar inmiddels haalt de realiteit hem in: het Openbaar Ministerie maakt bekend dat het een strafrechtelijk onderzoek naar de Stichting Hulptroepen Alliantie vanwege de mondkapjesdeal "en drie daarbij betrokken natuurlijke personen" begint.

Dit allemaal naar aanleiding van de aangifte van het uitzendconcern Randstad, dat eerder personeelsleden aan Hulptroepen Alliantie leverde. Een van de personen die onderwerp is van het onderzoek is Sywert van Lienden.

"De (voormalig) bestuurders van de stichting communiceerden in de media herhaaldelijk dat zij zonder winstoogmerk handelden. Later bleek echter dat de (voormalig) bestuurders, naast de stichting, ook een besloten vennootschap hadden opgericht die werd gebruikt bij de inkoop en verkoop van mondkapjes", zo schetst het OM.

Van Lienden en de andere oprichters hebben miljoenen en miljoenen verdiend aan de mondkapjesdeal die zij sloten met het ministerie van Volksgezondheid. Randstad dacht echter dat het ging om liefdadigheid (nou, mooi niet!).

Het OM laat verder weten dat uit berichten in de media blijkt dat er mogelijk nog meer partijen "op een soortgelijke manier" betrokken zijn geraakt bij de activiteiten van de stichting. "Het OM sluit niet op voorhand uit dat ook naar deze gevallen onderzoek gedaan zal worden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml