Stress onderling bij Europese D66-fractie

Stress onderling bij Europese D66-fractie 

10 december 2018 - 13:38

Bij de delegatie van D66 in het Europees Parlement is de tering uitgebroken. D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg is boos op lijsttrekker Sophie in ’t Veld omdat zij uit 'rancune' niet verder met hem zou willen.

Van Miltenburg ontdekte gisteren dat hij geen plek heeft op de conceptkandidatenlijst voor de in mei op de planning staande Europese verkiezingen. Bij de lijsttrekkersstrijd koos hij destijds de kant van Marietje Schaake, die het drie maanden geleden aflegde tegen In ’t Veld.

"De lijsttrekker wil niet verder met mij", zegt Van Miltenburg die het verder als "betreurenswaardig" omschrijft dat de lijsttrekker niet in staat is om zich verbindend op te stellen en "geen tegenspraak duldt."

De consequentie? Van Miltenburg trekt zijn kandidatuur in, maar wil de komende maanden toch recht blijven doen aan de 16.698 stemmers die in 2014 op hem gestemd hebben.

Vanzelfsprekend vroegen we Rob Jetten om opheldering. Na een kwartier hadden we daar echter geen zin meer in, nadat Jetten niet verder kwam dan het achttien keer herhalen van de woorden: "Ik. Vind. Het. Allereerst. Verstandig. Om. De. Afschaffing. Van. De. Dividendbelasting. Te. Heroverwegen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie