Strijd om merknaam V&D
Binnenland

Strijd om merknaam V&D.

Vorige week werd bekend dat de naamrechten van V&D verkocht zijn aan de baas van CoolCat, Ronald Kahn. Maar die aankoop wordt nu door twee andere ondernemers aangevochten.

Er zou namelijk in een eerder stadium 100.000 euro zijn geboden door Marc Vroom - een achterneef van de oprichter van V&D - en zijn vriend Richard Otto, auteur van een boek over het warenhuis. Maar zij stellen in het Algemeen Dagblad dat ze nooit wat van de curator gehoord hebben. Ondanks vele pogingen tot contact via de mail zijn ze volledig buiten het onderhandelingsproces gehouden. "Daarom zijn niet alleen wij gedupeerd, maar ook de schuldeisers", aldus Otto. 

Vroom en Otto willen de rechten graag alsnog hebben en hebben bij de Amsterdamse rechtbank een klacht ingediend: "V&D is een sterk merk, de media hebben ten onrechte het beeld geschetst dat consumenten er niets meer in zien."

Voor hoeveel de rechten van het warenhuis uiteindelijk zijn verkocht is niet duidelijk, maar de curatoren stellen in een reactie dat ze voor 'aanzienlijk meer dan een ton' zijn verkocht.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →