Student 050 bij ontgroening ziekenhuis ingebeukt
Binnenland

Student 050 bij ontgroening ziekenhuis ingebeukt.

Het was al een paar dagen rustig bij 's Neerlands meest bangalijstende studentenvereniging Vindicat atque Polit te Groningen. Maar het is weer pet hoor. Vorige maand is een aspirant-lid tijdens de ontgroening zo hard in elkaar gebeukt dat hij in het ziekenhuis is beland.

Het 'incident' wordt door rector Stijn Derksen vandaag bevestigd aan het NRC. Derksen betreurt het incident en heeft de Rijksuniversiteit Groningen reeds ingelicht. Er is volgens de rector reeds een intern onderzoek gestart, maar wacht nog op het inzage in een medisch rapport.

Volgens betrokkenen bij het voorval zou de eerstejaars zo hard op zijn hoofd gebeukt zijn dat hij een gevaarlijke zwelling in de hersenen opliep. Zes ouderejaars zijn de rest van de kennismakingstijd geschorst. Mogelijk wordt hun lidmaatschap ingetrokken.

De in elkaar gebeukte sjaars wil zelf niet met de krant praten en is inmiddels vol trots lid van de beukbende. Ook zijn pappie en mammie willen niet ingaan op het voorval. De universiteitsraad beraadt zich morgen over het voorval. Er bestaat een kans dat de RUG de banden met Vindicat doorsnijdt, maar die kans lijkt niet heel groot.

Alle artikelen geladen. Overzicht →