Studentencorps schorst leden om 'slet van de zomer'-artikel
Binnenland

Studentencorps schorst leden om 'slet van de zomer'-artikel.

Ze leren het ook nooit in Groningen. Nadat er vorig jaar al ophef was bij de studentenballen-club Vindicat over één van de leden die op het hoofd van een aspirant-lid ging staan en de publicatie van een bangalijst, is het nu de beurt aan Vindicat-subvereniging Aegir. Twee leden zijn geschorst na de publicatie van een artikel met als kop: 'Slet van de Zomer Bokaal'.

In het artikel in het clubblaadje genaamd 'De Ster' stond een overzicht van de 'grootste sletten van de roeivereniging' van afgelopen zomer. De verkiezing ging over wie nou eigenlijk de grootste slet is. Het is niet duidelijk of het artikel op feiten is gebaseerd, maar het schoot bij veel leden in het verkeerde keelgat.

"Beneden peil en vooral richting onze vrouwelijke leden zwaar beledigend", noemt het bestuur van Aegir de publicatie tegenover RTV-Noord. Twee leden (de redacteur en eindredacteur) van het blaadje werden hierop geschorst.

Omdat Vindicat na alle eerdere ophef al eens een laatste waarschuwing had gekregen, werd er keihard opgetreden tegen Aegir. Vindicat wil even een jaar lang helemaal niets te maken hebben met de roeivereniging.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →