Studentenverenigingen 010 en 030 doen Vindicatje
Binnenland

Studentenverenigingen 010 en 030 doen Vindicatje.

Breek! Wederom trammelant in studentenverenigingen-land.

Eerder dit jaar zijn uiteraard de misstanden van de Groningse studentenvereniging Vindicat grondig aan de kaak gesteld. Desondanks blijft het onrustig in de wereld van corpsballen en feuten.

Ditmaal is het UVSV, een studentenvereniging voor vrouwen uit Utrecht, waar er tijdens de ontgroening allerlei afschuwwekkende incidenten hebben voorgedaan. De hogeschool en de universiteit van Utrecht waren zo in shock dat ze besloten hun bijdragen aan de vereniging meteen in te trekken.

Het BNN/VARA programma Rambam, heeft voor het nieuwe seizoen vijf feuten (aspirant-leden, in studentenjargon) op pad gestuurd met een verborgen camera, om daar verslag te doen van de ontgroeningsrituelen.

Tijdens het bezoek van de undercover-feut aan UVSV kwamen er bizarre incidenten aan het licht. Zo werd er bij een astmatisch meisje haar medicatie afgepakt, een meisje werd bespuugd en een andere jongedame werd met een lepel gevoerd.

In Rotterdam liep het ook de spuigaten uit, daar moest er bij studentencorps RSC/RVSV iemand naar het ziekenhuis vanwege een hoofdwond.

Alle artikelen geladen. Overzicht →