Studentjes halen 'grap' uit met ganzen, dierenorganisaties doen aangifte

Studentjes halen 'grap' uit met ganzen, dierenorganisaties doen aangifte 

15 maart 2023 - 15:36

Ze leren het ook nooit daar bij Vindicat. Studenten van de Groningse studentenvereniging vonden het leuk om twee ganzen in huis te halen. De dieren waren gekocht om een grap uit te halen met eerstejaarsstudenten. Dierenorganisaties De Ganzenbescherming, Comité Dierennoodhulp en Dierenambulance Groningen zijn woest en hebben aangifte gedaan.

De studenten zeiden nog 'sorry' nadat de ganzen zaterdag uit huis werden gehaald door de dierenambulance. Maar 'sorry' zeg je maar tegen je moeder of de professor, want ganzen hebben weinig aan een 'sorry': "Aan die excuses hebben de ganzen niets. Helaas worden er nog altijd veel van dit soort zogenaamde grappen met dieren door mensen uitgehaald die altijd ten koste van het welzijn van de dieren gaan", zegt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp.

Echt 'heel grappig' om een dier stress en angst te bezorgen. De ganzen waren eerder bij een boer gekocht door de studenten. Het zou de bedoeling zijn geweest ze de kamers van eerstejaarsstudenten onder te laten poepen. In de dagen dat de ganzen in een kleine kamer in het centrum van Groningen opgesloten zaten, is hun verendek flink achteruit gegaan en hebben de dieren veel stress gehad.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml