Studio Voetbal-moralist kwijlt weg bij multicultureel Oranje
Entertainment

Studio Voetbal-moralist kwijlt weg bij multicultureel Oranje.

Wordt u er zo langzamerhand niet heel erg moe van? Alles en iedereen die het de hele dag maar over huidskleuren heeft? 

Het zal u niet vast niet ontgaan zijn, de winst van het Nederlands elftal op het vleugellamme Duitsland. Dat het zo'n beetje de enige goede prestatie is geweest in de afgelopen jaren, maakt de euforie er niet minder om.

De kenners zijn lovend over de 3-0 zege van afgelopen zaterdag. Ondanks dat Nederland bij vlagen compleet werd zoekgespeeld door onze aartsvijand durfde menigeen termen als 'het lek is boven' en 'hier staan potentiële wereldtoppers' uit te spreken. Zelfs een mogelijk Europees- of wereldkampioenschap wordt ineens niet meer uitgesloten. De leeuw is los.

Goed, bij Studio Voetbal was sportjournalist Willem Vissers aanwezig. Vissers zag een uitgelezen kans om een voetbalanalyse aan te grijpen voor een supermoraliteit-preekje. Semi-emotioneel begint hij uit het niets handenwrijvend over huidskleuren te stamelen.

"Als je die twee gezichten alleen ziet, van Memphis en Wijnaldum. Met die open monden. Tegen elkaar staan. Al die kleuren van het elftal, wat ik ook erg mooi vindt. Het is Nederland gewoon, dat vergeten we weleens, maar dit is Nederland.

Tom Egbers, die zichtbaar geen flauw benul heeft waar Vissers naartoe wil: "Uhh, de kleuren van. De huidskleuren?

"HUIDSKLEUREN", schreeuwt Vissers.

Egbers: "Oh ja."

Vissers: "Al die kleuren bij elkaar"

Egbers: "Er gaan echt dagen en wedstrijden voorbij dat ik die niet registreer. Het zijn toch gewoon voetballers?"

Vissers: "Ja, het zijn gewoon voetballers. Maar ik vind het wel mooi. De samenleving is hier toch wel heel mooi geprojecteerd. 

Egbers, die het gevoel heeft alsof hij inmiddels bij een debat van BIJ1 of DENK is aangeschoven: "Ja."

Vervolgens doet Egbers het enige juiste, hij richt zijn blik op de overige tafelgasten en negeert deugbrilletje Vissers. Mocht u inderdaad op een morgen opstaan en vergeten zijn hoe multicultureel Nederland er inmiddels uitziet, dan is er altijd nog Willem Vissers die u er graag aan herinnert. Alsof het iemand interesseert hoe onze Oranje-voetballers er uitzien. Geel, zwart, wit, paars, groen, rood, als ze potverdomme maar winnen.  Het fragment ziet u onderstaand (start bij minuut 1:58)

Alle artikelen geladen. Overzicht →