Stuk vleugel in Tanzania was van MH370
Buitenland

Stuk vleugel in Tanzania was van MH370.

Het stuk van een vliegtuigvleugel dat in juni aanspoelde op de kust van Tanzania is afkomstig van de Boeing 777 die sinds maart 2014 wordt vermist. Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was destijds met 239 mensen boord onderweg van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Peking, de hoofdstad van China.

Het gevonden deel is een zogenoemde flap, een deel van de rechtervleugel van het vliegtuig. Dat staat in een verslag van het Australian Transport Safety Bureau (ATSB), dat het stuk onderzocht.

De medewerkers van het ATSB bekijken nu of en hoe de flap werkte bij het neerstorten van de Boeing. Dit kan licht werpen op de vraag of het toestel werd gevlogen of onbeheersbaar was toen het in zee neerstortte.

Vlucht MH370 verdween zo goed als zeker in het zuidelijk deel van de Indische Oceaan. Op meerdere plekken rond deze oceaan, die zich uitstrekt van Australiƫ tot Oost-Afrika, zijn op kusten wrakstukken gevonden. Alle inzittenden zijn in januari 2015 officieel door de Maleisische autoriteiten doodverklaard. De zoektocht naar het vliegtuig is inmiddels gestaakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →