Upd: Aangifte tegen studenten, mogelijke ontruiming 

28 september 2018 - 11:40

Zucht. Daar gaan we weer. Een groep ontevreden studenten van de Universiteit Amsterdam heeft haar intrek genomen in het P.C. Hoofthuis in de Spuistraat. Daarbij is schade aangericht en is de voordeur inmiddels met stoelen gebarricadeerd.

De studenten zijn zwaar ontevreden over onder meer het diversiteitsbeleid op de universiteit en de bezuinigingen van het kabinet. Zo zijn de studentjes op hun pikkies getrapt over het feit dat de UvA buitengewoon 'wit' is (lees: er ontbreken voldoende kleurlingen op school). 

We vermoeden dat de politieke voorkeur van de bezetters in ieder geval niet uitgaat naar de PVV of Forum voor Democratie ;)

De kabinetsbezuinigingen op hoger onderwijs zijn de studenten eveneens een doorn in het oog. Hier heeft u het persbericht dat aan de bezetting gekoppeld is:

Update 11.40 uur: Omdat de studenten (met bivakmuts) niet van plan zijn het pand te verlaten, heeft de UvA inmiddels aangifte gedaan. 

Politie, justitie en de burgemeester gaan nu kijken of er ontruimd moet worden. Wij vragen ons één ding heel erg af: hoe kan het nu zijn dat er bij deze zaak pijlsnel gehandeld wordt en dat kraaktuig van We Are Here maanden/jaren kan blijven doorgaan met hun illegale activiteiten? Wie het weet mag het zeggen...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie