Stuur een leger boeren naar Oekraïne!

Stuur een leger boeren naar Oekraïne! 

04 juli 2022 - 11:24

Vroeger waren de boeren anders dan nu. Ik kan het weten, want ik was de zoon van een veehandelaar, wiens klanten voornamelijk boeren waren. De boer in de jaren zestig zag er zo uit: hij was vierenvijftig jaar maar je schatte hem op vierenzeventig jaar, hij was klein en gebocheld, hij was gebronsd door de zon, hij had minder dan vijftien tanden in z’ n mond, z’n vrouw woog negentig kilo, ze hadden minstens zes kinderen, van wie er minstens twee geestelijk gehandicapt waren, de boer had een trekpaard, zeven koeien, een paar in het los rondlopende varkens, een hoevehond aan de ketting, twaalf katten, negen kippen, en sommige boeren hadden een geitenbok, een schaap, of een pony, die door de geestelijk gehandicapte kinderen zwaar werd gepest: ze schopten hem, trokken aan z’n oren, probeerden hem in de fik te steken, en voerden hem dode vogels.

De boer werkte zich kapot op z’n kleine stukje land. Hij was aan de arbeid van ’s morgens vroeg om zes uur tot ’s avonds laat om tien uur. Zich wassen na het werk deed hij niet, en dan zeker niet in een badkamer, want het boerengezin beschikte niet over een badkamer. Het enige verzet van de boer, de boerin en hun kinderen was op zondag naar de kerk gaan, waar de gehandicapte kinderen riepen naar de pastoor: ‘Vuile hoerenpoeper!’, waarna ze van de boer of de boerin een paar klappen tegen hun bakkes kregen. De boer stierf op ongeveer zestigjarige leeftijd, de boerin achterlatend met schulden, en een erf dat zwaar in verval was.

Menig boerin ging het klooster in. Van de kinderen kwam niet veel terecht, ze werden werkloze slampampers, criminelen, ziekelijke fabrieksmannen, en de gehandicapte kinderen werden in een gespecialiseerd, katholiek instituut gebracht, waar ze de paters en de nonnen pestten door aan hun oren te trekken, in hun gezicht te spuwen, of van de trap te duwen. Alweer was een boerengezin van de oude stempel verdwenen.

Langzamerhand evolueerde de stiel van de boer. Hij was niet langer een half achterlijke sukkelaar, maar de leider van een bedrijfje dat in bepaalde gevallen zelfs winst maakte. Het bedrijfje werd een bedrijf, en de boer werd een  ondernemer. En zo arriveerden we op den duur bij de boer van vandaag. Je kunt inderdaad gerust zeggen dat die een ondernemer is, een bedrijfsleider, een baas, een tycoon. Hij verdient miljoenen, die hij investeert in onder andere een enorme veestapel, tienduizenden varkens, stukken land die hectaren en hectaren omvatten, een erf met wel twaalf stallen erop, peperdure trekkers en ander materiaal, een woonhuis waarin evengoed een directeur zou kunnen wonen, en de boerin is een vrouw met een universitair diploma in marketing en economie, en de kinderen van de boer en de boerin gaan naar luxescholen in het buitenland.

Nog een verschil tussen de boer van vroeger en de boer van nu, is dat de vroegere boer tevreden was met wat hij had, en dat was ongeveer niks, en dat de huidige boer ontevreden is met al z’n rijkdom, en nog veel meer wil. Als hij dat niet krijgt wordt de huidige boer boos, stuurt een facebookbericht naar de andere huidige boeren, ze spreken een dag af waarop ze zullen protesteren tegen alles en nog wat, en op die dag leggen ze een heel land plat, en gaan ze in de voortuin van de minister van landbouw erg dreigend uit de hoek komen. Ze willen meer geld voor hun vlees, hun melk, hun graan, hun aardappelen, hun groenten en hun fruit, en ze willen meer stikstof produceren, want zonder stikstof zou hun megabedrijf vierkant kunnen gaan draaien. De minister van landbouw siddert en beeft, en de boer gooit een suikerbiet naar haar kanis. Stuur een leger boeren naar Oekraïne en de Russen zullen zo snel mogelijk afdruipen.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.