Subliem: Groningers kraken Ziggo 

28 juni 2018 - 15:36

Nouja, toch iets minder subliem. De twee verdachten van respectievelijk 49 en 40 jaar oud zijn namelijk gepakt voor frauderen met een smartcard van Ziggo. Het televisiesignaal van één smartcard verkochten ze door aan ruim tweehonderd mensen, die daardoor voor een prikkie televisie konden kijken.

Hoe ze aan de kennis kwamen de smartcard te kraken is niet bekend, omdat justitie daar niets over wil zeggen. Vermoedelijk uit angst dat dit mensen op ideeën brengt. 

De piraterij heeft al met al zo'n drie jaar geduurd. De rollen waren perfect verdeeld. Zo was de oudste van de twee verantwoordelijk voor de klandizie + eventuele gebruikersproblemen en handelde de ander via Marktplaats in dreamboxen.

Maar aan al het goede komt vaak een eind, zo ook hier. De twee koopjesjagers liepen uiteindelijk tegen de lamp doordat Ziggo anoniem werd getipt.

Opmerkelijk is dat het tweetal celstraffen van vier jaar en een boete van 82.000 euro riskeert. Dat is toch een stuk meer dan wanneer u zoals Faisal D. ongeïnteresseerd twee mensen doodrijdt omdat u 'nooit op de snelheidsmeter' kijkt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie