Terug
Dinsdag 23 april: Is de subsidie voor elektrische auto’s noodzaak of cadeau voor de rijken?

Dinsdag 23 april: Is de subsidie voor elektrische auto’s noodzaak of cadeau voor de rijken? 

23 april 2019 - 12:27

Door de immens populaire subsidieregeling voor elektrische auto’s rijden goedverdienende zakenmensen bijna gratis een elektrische auto. Robert Kok, de geestelijk vader van het model waarmee de effecten van de subsidieregeling voor elektrische auto’s werden berekend, zat afgelopen week tegenover boze Tweede Kamerleden. Want telkens blijken de berekeningen niet te kloppen als het gaat om de subsidie van elektrische auto’s.

Het rekenmodel van Kok voorspelde dat er 11.000 elektrische auto’s zouden worden verkocht in 2018. Dit werden er uiteindelijk meer dan 25.000 en kost de staat de komende vijf jaar  zo’n 700 miljoen euro. Dit komt vooral omdat de best verkopende elektrische auto’s van 2018 modellen waren van Tesla en Jaguar.  Zo kan bijvoorbeeld het belastingvoordeel van een Tesla Model S bij een leaseperiode van vijf jaar oplopen tot 73.120 euro.

De vraag is waarom onze overheid überhaupt het kopen van peperdure auto’s stimuleert? Levert het echt wat op voor het milieu of is het gewoon subsidie voor de rijken? Dit en meer in de uitzending van vanavond. Met voor- en tegenstanders, een reactie van de staatssecretaris, Tesla-rijders, groene idealisten en onverbeterlijke dieselslurpers.

Om 22:45 uur op NPO2, direct na Nieuwsuur.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers
Advertentie