Succesvolle bondscoach Zambia eist seks met voetbalsters

Succesvolle bondscoach Zambia eist seks met voetbalsters 

11 juli 2023 - 16:46

Iedere voetbaltrainer gebruikt zo zijn eigen methodes. Zo zou Louis van Gaal een keer zijn broek hebben laten zakken in de kleedkamer van Bayern München. Diego Simeone laat zich altijd als een gek gaan langs de zijlijn. Pep Guardiola propt zijn teams altijd helemaal vol met tactische plannetjes terwijl Ancelotti de spelers juist heel veel zelf laat bepalen. Maar de prijs voor de coach met de meest creatieve aanpak gaat naar niemand minder dan… Bruce Mwape!

Het zou zomaar kunnen dat u nog nooit van deze 63-jarige trainer heeft gehoord, maar de beste man is sinds 2018 bondscoach van Zambia. Wel is belangrijk om te vermelden dat hij het vrouwenteam traint, want hij houdt er redelijk innovatieve methodes op na. Meerdere dames zouden namelijk hebben geklaagd dat Mwape speelsters dwingt seks met hem te hebben. 'Als hij met je wilde slapen, moest je instemmen. Het was ’normaal’ dat de coach seks had met de speelsters', aldus een anonieme speelster tegen de Britse krant The Guardian.

Een andere anonieme bron 'dicht bij de spelersgroep' voegt daaraan toe dat de speelsters bedreigd worden door de Zambiaanse voetbalbond om vooral niets over deze zaak te zeggen. 'De bond knijpt een oogje dicht omdat de vrouwen goede resultaten hebben geboekt. Het is hun manier om succes en een goed imago te tonen aan het publiek en de autoriteiten.' De bond ontkent dit weer en zegt dat het een zaak is van de politie en de FIFA.

Dat de bond toch stiekem een oogje dichtknijpt, zou zomaar kunnen. Want hoewel seks tegen je wil in nooit goed is en wij bij PowNed vooral voor heel veel seks zijn met wederzijdse instemming, leden de prestaties van Zambiaanse dames niet onder de escapades van en met de bondscoach. Mwape is sinds 2018 bondscoach van Zambia en hij leidde de vrouwenploeg van Zambia tweemaal naar de Afrika Cup en ze nemen deze maand voor het eerst in hun geschiedenis deel aan het WK voor vrouwen. Dat is niet niks! En zoals het er nu naar uitziet, is hij straks gewoon aanwezig op dit WK. Het onderzoek naar hem loopt nog, aldus de Zambiaanse voetbalbond en daarom kan hij vooralsnog gewoon aanblijven.

Een hoop gedoe dus! Maar is dit dan alles? Nou, nee! Er speelt nog veel meer! Zo wordt een vrouwelijke speelster van het Zambiaanse elftal beschuldigd van het zijn van een kerel! Aanvoerder Barbra Banda heeft namelijk zoveel testosteron in zich, dat kan bijna geen vrouw zijn. Daarom moest ze vorig jaar nog de Africa Cup missen. Aan het WK mag ze nu dan wel weer meedoen, niet omdat ze ineens geen testosteron meer heeft, maar omdat de deelnemende landen van de FIFA zelf mogen bepalen wanneer een vrouw een vrouw is en wanneer niet.

Wij hebben geen idee wat deze Banda precies met bondscoach Mwape heeft gedaan, maar ze is volgens hem in ieder geval van harte welkom!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml