Suikerfeest in Almere: parkeerchaos en intimidaties 

19 juni 2018 - 10:44

Het was afgelopen vrijdag feest in ons land want het was het einde van de ramadan. Dat moest gevierd worden en dat hebben de omwonenden van de Abou Bakr Assadik moskee in Almere Stad geweten.

De moskeegangers besloten in hun dolle vreugde - nadat de buurt om kwart over vijf al blij was gemaakt met de luide karakteristieke klanken van het ochtendgebed - om massaal naar de Abou Bakr Assadik moskee te trekken en daarbij hun auto's achter te laten op plekken waar dat hen het beste uitkwam.

Dat dit voor de garagedeuren van de omwonenden was maakte hen niet veel uit. Bovendien, het is immers Suikerfeest (dus wordt er niet gewerkt toch?). Dat er andere Nederlanders zijn die wel naar hun werk moeten en dankij de parkeerchaos niet weg kunnen maakte blijkbaar niet veel uit.

Gelukkig waren de moskeebezoekers alleszins redelijk toen de buurtbewoners vroegen of ze hun auto's konden verplaatsen. Dat uitte zich alleen een beetje onhandig in intimidaties en teksten als "ik kom terug en sla je je eigen huis uit". 

O ja, er waren ook handhavers aanwezig. Grepen die in? Nee, natuurlijk niet. Het was immers Suikerfeest. De PVV heeft daarom schriftelijke vragen gesteld, meldt Omroep Flevoland.

Vanochtend bezoek gebracht aan buurtbewoner moskee. Geïntimideerd en geprovoceerd door moskeegangers. Handhavers en politie ter plaatse die aangeven opdracht te hebben niet te handhaven vanwege suikerfeest. Schriftelijke vragen onderweg. #Almere #islamisering

— Toon van Dijk (@ToonvanDijk_PVV) 15 juni 2018

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie