Super League: Sorry en iedereen trekt zich terug

Super League: Sorry en iedereen trekt zich terug 

21 april 2021 - 13:00

Zo is dat even een anticlimax: dankzij alle #ophef rondom de gesloten competitie van enkele rijke 'topclubs' en met name de woedende reactie van de eigen supporters, zijn de meeste founding clubs van de Super League zich een hoedje geschrokken en hebben zij zich inmiddels weer teruggetrokken. 

Op het moment van schrijven (de clubs buitelen momenteel over elkaar heen om aan de buitenwereld te communiceren dat ze tóch niet mee willen doen) hebben alle Engelse clubs - Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester United en Manchester City - zich teruggetrokken, alsmede het Spaanse Atletico Madrid en het Italiaanse Internationale.

Met name in Engeland zijn ze gezwicht voor de eigen supporters. Gisteren en eergisteren vonden er al woedende demonstraties plaats van Chelsea- en Liverpoolfans, waarbij de laatstgenoemden zelfs een shirt van de club in brand staken. En volgt er nu een dikke 'sorry' aan iedereen. Vooral de Londense club Arsenal ging daarbij diep door het stof, in een open brief op de clubwebsite.

Zo blijft er dus maar weinig over van dit egoïstische, op geld beluste project. Eind goed al goed, dus? Dat is nog maar de vraag. Dit format zal in de nabije toekomst ongetwijfeld in een aangepaste vorm terugkeren, want van money's kun je tenslotte nooit genoeg hebben. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.