Supermarkt Escamp dicht vanwege stekende kinderen

Supermarkt Escamp dicht vanwege stekende kinderen 

06 januari 2023 - 13:12

Welkom in het Nederland van 2023. De wijk Escamp in Den Haag is zo langzamerhand veranderd in een oorlogsgebied door moordlustige kinderen en jongeren. Groepen Marokkaanse en Syrische jongens terroriseren elkaar, met meerdere steekpartijen tot gevolg. Een 13-jarig kind zit vast, een 15-jarige werd neergestoken. Een samenscholingsverbod is van kracht en nu moet de plaatselijke buurtsuper op last van burgemeester Jan van Zanen de komende drie maanden dicht.

De Burgervader zegt dat hij zich zorgen maakt, ook al zijn er de laatste dagen geen nieuwe incidenten geweest: "Die zorgen zijn gebaseerd op het gegeven dat er nog geen compleet beeld is van de betrokken jongeren en de samenstelling van de groepen, alsmede op het feit dat, de inmiddels wel bij politie in beeld zijnde jongeren, vaak zeer dicht bij elkaar woonachtig zijn. Daarmee blijft de kans op confrontaties zeker aanwezig."

Van Zanen zegt dat er al langer problemen zijn met hangjongeren in de wijk, "die onder meer intimiderend gedrag vertonen jegens andere wijkbewoners. Verder staan verschillende jeugdgroepen tegenover elkaar." De neergestoken jongen maakt deel uit van een van die groepen en hangt regelmatig rond bij de winkel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml