Sven Mislintat moet bouwen op puinhopen van Marc Overmars

Sven Mislintat moet bouwen op puinhopen van Marc Overmars 

15 augustus 2023 - 13:13

Door de goedkope, doorzichtige en maar voortdurende haatcampagne van De Telegraaf tegen alles wat Ajax' directeur voetbalzaken Sven Mislintat doet of zegt, zou je bijna vergeten dat de man moet werken in een enorme chaos. Een chaos die hij aantrof na een desastreuze transferzomer onder leiding van Gerry Hamstra en jaren van zwalkend beleid door Marc Overmars

Het zou De Telegraaf sieren als ze hier wat meer aandacht aan zouden besteden. Uiteraard snappen wij ook wel dat dit tegen dovemansoren is gezegd. Het verdienmodel van Valentijn Driessen en Mike Verweij bestaat nou eenmaal uit het doen van boude en ongenuanceerde uitspraken en het presenteren van de feiten op een eenzijdige en kinderachtige manier. Het gros van de voetbalvolgers neemt ze dan ook allang niet meer serieus, maar het blijft fascinerend dat ze hun eigen domheid niet zien.

Vooral nu na de komst van Mislintat hun bronnen rondom Ajax meer en meer opdrogen, slaan ze steeds meer door in het hebben van een 'uitgesproken mening'. Dat het kant nog wal raakt wat ze in hun podcast roepen en dat ze vaak nul bewijs hebben voor wat ze beweren, maakt hun presentator Pim Sedee (die zichzelf journalist noemt, haha) niet uit. Hij probeert vooral een jolig podcast-sfeertje neer te zetten, maar zoals alles bij hem is het middelmaat dat regeert.

Maar Sven Mislintat dus. De beste man is pas sinds eind mei in dienst, heeft vooralsnog slechts vijf aankopen gedaan en het punt is dat het onmogelijk is Mislintat nu al op zijn werkzaamheden te beoordelen. Niemand weet hoe de nieuwe jongens het gaan doen, of ze Ajax een leuke club vinden, of ze zich thuis voelen in Amsterdam, of de families het naar hun zin gaan hebben in Nederland en of Maurice Steijn het geheel aan de praat krijgt. Nu al roepen dat Mislintat slecht werk verricht is prematuur en getuigt van journalistiek onvermogen.

Wat De Telegraaf ook consequent vergeet aan te halen is dat Mislintat een schip moet repareren dat door zijn voorgangers onder water is komen te staan. Gerry Hamstra heeft Ajax vorig jaar opgezadeld met een selectie die volledig uit balans was en betaalde veel te veel voor matige spelers. Marc Overmars heeft in de jaren daarvoor Ajax opgezadeld met een salarishuishouding die, als er geen Champions League wordt behaald en er niet voor 50 miljoen euro wordt verkocht, gelijk staat aan zelfmoord.

Daar komt bij dat Overmars in al die jaren nooit heeft gewerkt aan een structuur waar de club op kon terugvallen, mocht hij de club ooit verlaten. Waar de RvC altijd al bang voor was, gebeurde na zijn dickpick-affaire. Er was geen back-up, niemand wist wat Overmars deed en dus veranderde Ajax van de ene op de andere dag in een stuurloos gevaarte. Niemand wist waar Ajax technisch gezien aan toe was. Niks stond op papier. Er waren geen werkroutines, afspraken waren vooral mondeling. Na het opstappen van Overmars is Ajax maanden bezig geweest orde te brengen in Overmars' chaos. Dat Ajax nu staat waar het staat is Overmars net zo hard aan te rekenen als dat het onder zijn technische leiding tot de halve finale in de Champions League kwam.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.