Sylvana: Blanke werknemers zijn racisten
Entertainment

Sylvana: Blanke werknemers zijn racisten.

DENK-aanhangsel Sylvana Simons heeft een filmpje, dat afkomstig is van AJ+, op Facebook gepost waarin te zien is hoe de blanke medemens in ongeveer alles wat zij doen eigenlijk racistisch bezig zijn.

Zo toont het filmpje beelden van een 'achterlijk blank mens' die het waagt om aan het haar van een zwarte vrouw te willen zitten. De vrouw zegt vervolgens dat dat racistisch is, waarop de blanke vrouw zich zogenaamd het ongans schrikt. Hierna komt er een miepje in beeld die u haarfijn uitlegt hoe u 'racistische' situaties op uw werk kunt vermijden.

In een volgend fragment is een blanke man te zien die een collega uit Bolivia aanziet voor een Mexicaan. Als de collega zegt dat hij uit Bolivia komt, wordt de man boos omdat hij toch echt dacht met een Mexicaan te maken te hebben. Het filmpje laat zien hoe u als blanke eigenlijk een 'onderdrukker' bent. Het komt er volgens de video op neer dat zwarte mensen meer incassatievermogen hebben, omdat zij altijd slachtoffer zijn van racisme.

Sylvana wordt er nat van in haar broekje, getuige het bijschrift dat zij bij de upload plaatst: "This just made my day."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →