Sylvana breekt met DENK
Binnenland

Sylvana breekt met DENK.

De liefde tussen Sylvana Simons en DENK is niet meer. De politica is teleurgesteld in de door menig Nederlander uitgekotste anti-pietenpartij en voelde zich niet genoeg gesteund na de talloze bedreigingen aan haar adres. U voelt hem al aankomen: een nieuwe politieke partij werd geboren. Maak kennis met Artikel 1.

“Sinds mijn aantreden bij DENK heb ik veel warme reacties gekregen, maar ook veel bedreigingen. Juist op zo’n moment is het belangrijk dat je je bij een partij geborgen voelt. Daarin ben ik teleurgesteld”, zegt de anti-discriminatiegoeroe in een interview met NOS. Volgens haar was haar voormalige partij vooral bezig met het vieren van de media-aandacht die ze veroorzaakte en niet met haar welzijn.

Een logisch gevolg zou zijn om een eigen partij op te richten, eentje die wel de idealen nastreeft waar mevrouw Simons zoveel waarde aan hecht. Maar wat blijkt? Zelfs van Artikel 1, die ingeschreven staat op naam van B. Verhappen, is Syl slechts een aanhangsel. Ian van der Kooye, die tot vandaag campagneleider was bij DENK, sluit zich toch bij Sylvana aan. Samen gaan ze in maart proberen het land te veroveren. “Artikel 1 gaat echt iets toevoegen.”

Alle artikelen geladen. Overzicht →