Sylvana Simons: "PVV heeft lak aan vrouwenrechten"
Binnenland

Sylvana Simons: "PVV heeft lak aan vrouwenrechten".

Sylvana Simons haalt in een opinie-artikel in de Volkskrant uit naar PVV-leider Geert Wilders. Volgens het kersverse DENK-lid zou uit stemgedrag van zijn partij blijken dat de PVV helemaal niet zoveel opheeft met vrouwenrechten. 

Zo vindt ze dat het boerkiniverbod dat Wilders ook in Nederland wil hebben vrouwen aantast in hun zelfbeschikking: "Wetten die de vrouw dwingen om haar lichaam te verbergen dan wel te tonen schenden haar mensenrechten. Het is dus niets anders dan hypocriete institutionalisering van seksisme met als schandalig excuus vermeend seksisme te bestrijden", laat ze weten in het artikel van de Volkskrant

Xenofobie
Simons vindt dat Xenofobie de klok slaat bij de PVV en niet de rechten van de vrouw. Dat zou onder meer blijken uit hun manier van stemmen in zaken als vrouwenbesnijdenis, financiele emancipatie en huiselijk geweld, stelt Simons. "Als de PVV écht had gegeven om emancipatie van (in dit geval) moslimvrouwen, dan had de partij op haar A4'tje wel gepleit voor een daadkrachtige aanpak van arbeidsmarktdiscriminatie in ons land. Dan zou de partij het met mij eens zijn dat deze bestraft dient te worden en niet het dragen van welk kledingstuk dan ook onder het valse voorwendsel van emancipatie."

Pauw
Vanavond is Sylvana ook te bewonderen bij Pauw. Aan presentator Jeroen zal ze vertellen over haar eerste maanden als kandidaat-Kamerlid bij DENK en haar ideeën over de boze witte man.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →