Sylvana wil een keertje uitpraten
Binnenland

Sylvana wil een keertje uitpraten.

Sylvana ‘iedere witte Nederlander is een racist’ Simons ging gistermiddag voor het programma Operatie Interview in gesprek met onder andere Wilfred Genee. In het Amsterdamse debatcentrum de Balie liet zij weten het op prijs te stellen als ze 'eens gewoon een keer mag uitpraten'. Met dank aan Genee konden we echter alsnog rekenen op een pittige confrontatie.

Sylvana beschuldigde Johan Derksen eerder al verschillende keren van racisme. Genee trapte daarom direct af met de hamvraag: “Is Johan Derksen een racist?” De DENK-politica trapte er niet in; een aanklacht wegens laster of smaad zou natuurlijk niet zo fraai op haar CV staan. In plaats daarvan reageert ze door te zeggen dat iedereen het recht heeft om racist te zijn, maar niet om daarnaar te handelen. De voetbalexpert laat het er niet bij zitten, meldt NRC. Wat volgt is een verhitte discussie, zowel in de Balie als op Twitter.

Bekijk hier het interview. We verklappen: vanaf minuut 41.28, als Sylvana bij het zien van Genee haar zojuist genomen slok in haar glas terug spuugt, wordt het interessant!

Alle artikelen geladen. Overzicht →