Syriër weigert woning, moet één traptrede 'teveel' lopen
Binnenland

Syriër weigert woning, moet één traptrede 'teveel' lopen.

Dit land, vrienden, is een grote puinzooi. Ondanks giga-wachtlijsten voor woningen, heeft de Syrische asielzoeker Zeayad M. het voor elkaar gekregen een woning te weigeren omdat hij 1 traptrede teveel moet lopen.

Eén traptrede. EÉN TRAPTREDE.

De woning in Leiden past niet bij de wensen van meneer. Hij schermt met een doktersverklaring waar in staat dat hij, vanwege disfunctioneren hart- en longen, maximaal zestien traptreden mag lopen. In het aangeboden huis moet hij zeventien treden omhoog.

Wat nog gekker is, is dat de verbolgen M. uit onvrede naar de rechter is gestapt. Uiteraard op kosten van de belastingbetaler, want keen keld. Daar heeft hij ook een klacht neergelegd over de 'slechte' verwarming van de woning.

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) vindt M. erg lastig. Dat komt enerzijds doordat hij in zijn eentje een gezinsunit bezet houdt terwijl zijn vrouw en kinderen na een scheiding zijn vertrokken en anderzijds door het weigeren van wat volgens het COA een prima aanbod is. Des te meer omdat hij momenteel ook trappen moet lopen.

Het COA eist van de rechter ontruiming van de gezinsunit. Over twee weken volgt de uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →