Syriërs krijgen werk, kappen al na week 

16 oktober 2018 - 14:37

Negen Syrische statushouders met een achtergrond in de bouw die afgelopen juni bij bouwbedrijf DSPPM in Capelle aan den IJssel een baan aangeboden kregen, zijn na slechts één week werken niet meer op komen dagen.

Directeur Dominique de Vries van het bedrijf zegt: "Ze vonden het niet leuk. Wilden geen veertig uur per week werken. Daar kan ik niks mee. Daarna heb ik ze nooit meer gezien."

Middelvingers naar barmhartige eigenaar

De Vries heeft naar eigen zeggen ontzettend veel tijd en geld gestoken in een optimaal werkklimaat voor de statushouders. Zo richtte hij een klaslokaal in zodat hij de mannen twee keer per week les kon geven over fundering, timmerwerk en staalconstructies. Hij kocht tafels en stoelen en een groot schoolbord.

De Syriërs hebben hem vervolgens laten zitten. Naast het feit dat hij financiële schade heeft geleden, heeft ook zijn bouwproject schade opgelopen. Bovendien moet hij nu op zoek naar nieuwe medewerkers.

Gevalletje miscommunicatie

Volgens de gemeente ligt het afhaken van de nieuwkomers aan "een meningsverschil tussen DSPPM en Welzijn Capelle (de stichting die statushouders begeleidt bij het vinden van werk) over afspraken rond werkuren, vakbekwaamheid, het taalniveau en het bieden van de mogelijkheid om de Nederlandse taal op de werkvloer te kunnen en te leren spreken."

Of de Syriërs inmiddels weer van een uitkering genieten is niet bekend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.