Syrische lhbt-vluchtelingen geslagen, krijgen Zara-verbod
Binnenland

Syrische lhbt-vluchtelingen geslagen, krijgen Zara-verbod.

Een groep Syrische lhbt-vluchtelingen is vorige week in een filiaal van kledingwinkel Zara in Amsterdam lastiggevallen, bedreigd en geslagen door een Allahu akbar-roepende mede-bezoeker, die een punt wilde maken van wat een goede moslim is, of zoiets. De vluchtelingen werden ook nog eens door beveiligers de winkel uitgezet.

Leuk hé? Zo gaat dat dus in Nederland.

De dader zou een man van halverwege de twintig van Turkse of Marokkaanse komaf zijn geweest. "We waren slechte moslims, en verdienden de dood omdat we homoseksueel en transgender zijn. Hij riep meerdere keren hard 'Allahu akbar' door de winkel", aldus een van de vluchtelingen.

Toen de dader de transgender-vrouw in de gaten kreeg, schreeuwde hij "dat ze een 'kafir' was; een ongelovige die dood zou moeten." Tot overmaat van ramp deden de beveiligers niets om ze te helpen. "Ze lachten ons uit".

In plaats daarvan kregen ze een winkelverbod van een jaar. Op het document valt te lezen dat ze worden aangegeven voor huisvredebreuk als ze het komende jaar toch nog het filiaal betreden. Tegenover Het Parool wil Zara niet reageren op dit verhaal.

Alle artikelen geladen. Overzicht →