Syrische messentrekker: Is in mijn cultuur normaal
Buitenland

Syrische messentrekker: Is in mijn cultuur normaal.

Eind maart stak de uit Syrië naar Duitsland gevluchte Abdullah (17) in het Duitse Burgwedel de 24-jarige Duitse Vivien neer. Dit gebeurde nadat de vrouw had geprobeerd een ruzie tussen haar en haar partner en de dader en twee andere jongens (zijn broer en zijn neef van 13 en 14 jaar oud) te beeïndigen.

Abdullah stak vervolgens met een tien centimeter lang mes op de vrouw in. Dat leverde de vrouw niet alleen een gebroken rib op, ook haar lever, maag en een nier werden doorboord. Na een maandenlange coma moet de vrouw nu verder leven zonder milt en, onder andere, met een beschadigde alvleesklier.

Tijdens het proces in Hannover las de advocaat van dader Abdullah een verklaring voor waarin Abdullah verklaart waarom hij de vrouw destijds neerstak:

"De beklaagde heeft in zijn cultuur geleerd dat conflicten met een mes worden beslecht. Hij beschrijft de gewoontes in zijn regio als volgt: als je wordt beledigd dan mag je de ander neersteken. In ernstige gevallen mag je de ander doden. Ook vindt de verklaarde dat zijn gedrag niet in strijd is met zijn religie en begrijpt hij niet waarom hij wordt vastgehouden."

Alle artikelen geladen. Overzicht →