Syrische naar rechter, want NL doet te weinig om gezin in te vliegen

Syrische naar rechter, want NL doet te weinig om gezin in te vliegen 

30 november 2022 - 13:03

Dat krijg je dus van het prachtige asielbeleid: de Syrische Fakhria Al Mullaabid (47) sleept de Nederlandse staat voor het hekje omdat haar gezin (nog) niet mag overkomen vanuit Sudan. Zij wil dat haar man en zes kids zo snel mogelijk naar Nederland mogen komen, maar afspraken uit de recente asieldeal verhinderen dat. 

Even terug naar het begin: uitstel van gezinshereniging was een van de maatregelen die de asielinstroom (tijdelijk) moeten beperken (u weet wel, toen aanmeldcentrum Ter Apel volstroomde en vele mensen buiten moesten slapen).

Nu mogen statushouders hun gezinsleden pas laten overkomen als ze in Nederland een gratis huis hebben gevonden. Als dat vijftien maanden na hun aanvraag nog niet is gelukt, worden de familieleden trouwens alsnog met open armen ontvangen. Maar het gezin van Fakhria moet dus wachten (tot 23 april 2023) en verblijft tot die tijd in Sudan, waar ze op uitnodiging van de IND naartoe zijn gevlogen.

Alleen: hun visum daar loopt op 8 december af. Allemaal heel treurig natuurlijk, en daar mag de rechter nu een oordeel over vellen, meldt de NOS. Binnenkort kan er dus een streep door de asieldeal waarschijnlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml