Syrische restaurantsloper bereid tot meer geweld 

14 december 2017 - 08:10

Goedemorgen allen! De 29-jarige Syrische asielzoeker Saleh Ali die een week geleden het joodse restaurant HaCarmen in onze hoofdstad aan diggelen sloeg, zou het niet erg hebben gevonden als hij bij de aanval om het leven zou zijn gekomen.

Bovendien, zo zou de man zelf tegenover de politie hebben verklaard, heeft hij in Syrië zowel wapen- als gevechtstraining gehad. Hij vond het jammer dat er bij het terreur aan de deur-momentje geen mensen in het etablissement aanwezig waren, hij had de Israëlische vlag graag voor hun gezicht in de hens willen steken.

Man zocht mede-sloper, faalde

Nog een tegenvallertje voor de gemaskerde Allahu Akbar-schreeuwlelijk. Ondanks verwoede pogingen een vriend uit een Amsterdams asielzoekerscentrum mee te nemen naar het restaurant, liet zijn kompaan het afweten. Daarom was hij helemaal alleen aan de slooptocht begonnen.

Wil meer geweld gebruiken

Bizar is dat de man niet uitsluit meer geweld te zullen gebruiken, al stelde hij dit later bij om de politie naar de mond te praten. Hij wil wel meer geweld gebruiken, maar niet in Nederland.

Eigenlijk gewoon een zachtgekookt eitje, die Saleh Ali. Justitie neemt hem verder ook niets kwalijk, behalve kleine vergrijpen als vernieling en diefstal. Dat verklaart ook waarom hij slechts twee dagen in hechtenis werd gehouden. Men ziet geen verdere aanleiding Nederland te beschermen tegen dit soort incidentjes. Gewoon even verward, zullen we maar zeggen.

Advocaat snapt ophef niet

Willem van Vliet, advocaat van de Syriër, geeft toe dat zijn cliënt goed getraind is. Maar hij zou in zijn thuisland juist tégen terroristen hebben gevochten. Daarnaast, zo stelt van Vliet, heeft de man toch gezegd dat hij niet meer voornemens is meer geweld in Nederland te zullen aanrichten? Kortom: wat is nu helemaal het probleem?

Raadsman Herman Loonstein, die de joodse restauranthouder bijstaat, snapt de ballen van de handeliswijze van politie en justitie. Volgens Loonstein moet de Syriër per direct achter de tralies worden gezet, omdat hij "een gevaar vormt voor de samenleving."

Ook de PVV is die mening toegedaan. Fractieleider Wilders reageerde gisteren door te stellen: "We worden geregeerd door wegkijkers die onschuldige Nederlanders in groot gevaar brengen door terroristen vrij rond te laten lopen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie