Syrische 'vluchtelingen' tot 9 jaar de bak in

Syrische 'vluchtelingen' tot 9 jaar de bak in 

14 december 2018 - 16:16

Twee Syriërs zijn veroordeeld tot celstraffen van negen en vier jaar, omdat ze hebben meegevochten met de terreurorganisatie Jabath el Nusra. Om zich vervolgens voor te doen als zielige vluchtelingen.

De rechtbank in Rotterdam achtte vandaag bewezen dat de oudste verdachte, een 27-jarige man, daar aan de strijd had meegedaan. De 24 -jarige man was in ieder geval actief bij een checkpoint.

De twee mannen kwamen in 2015 als asielzoekers naar Nederland en kregen ook een status. Medio 2017 meldde de inlichtingendienst AIVD dat zij ideologische sympathieën hadden voor de radicaalislamitische strijd in hun thuisland. Er zijn geen aanwijzingen dat de twee zich in Nederland ook met terroristische activiteiten hebben beziggehouden.

De 27-jarige verdachte was sluipschutter geweest en zei dat hij "veertien zielen op zijn geweten had". Volgens de rechtbank gaat het om een schending van de mensenrechten en zijn het oorlogsmisdrijven. Deze verdachte had ook nog een hennepkwekerij in zijn woning in Oosterhout. Bovendien had het tweetal een andere Syriër met een vals paspoort Nederland binnengesmokkeld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie