Syrische vluchtelingen vinden Duitse moskeeën te conservatief
Buitenland

Syrische vluchtelingen vinden Duitse moskeeën te conservatief.

Syrische vluchtelingen vinden moskeeën in Duitsland vaak veel te conservatief. Persbureau Reuters sprak met vluchtelingen en ontdekten dat die in Teutoonse moskeeën vaak precies datzelfde te horen kregen als waarvoor ze Syrië ontvlucht waren.

Dat meldt RTL Nieuws.

Abed al-Hafian besloot een Berlijnse moskee niet meer serieus te nemen na een preek die hij daar te horen kreeg. "Al het nieuws is innovatie, en elke innovatie is misleiding. Elke misleiding leidt tot hellevuur," kregen de man en zijn drie kinderen te horen. "Ik had die zin in Syrië nog nooit gehoord." Een ander besloot een nieuwe moskee te zoeken omdat het gebedshuis dat hij bezocht jongens met korte broeken bestraffend toesprak.

Volgens Mouhannad Khorchide van de universiteit in Münster zijn het vooral de Arabischtalige moskeeën die er achterlijke denkbeelden op na houden, moskeeën die vaak worden gesubsidieerd door Saoedi-Arabië en andere misselijkmakende golfstaten. Turkse gebedshuizen zijn vaak minder behoudend, maar daar hebben Syriërs niet zoveel aan omdat ze de taal niet spreken.

Een Syrische Koerd die Reuters sprak gaat helemaal niet meer naar de moskee. "Ik bid thuis. Dat zal Allah ook wel horen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →