Syrisch/Maastrichtse moordverdachte blijkt recidivist 

19 december 2017 - 12:30

Middag, loonslaafjes. Eerste koffie/rookpauze al achter de rug? Afgelopen donderdag werd Maastricht decor van een rampzalige gebeurtenis. Binnen een kwartier werden twee Syriërs doodgestoken, met de 37-jarige nieuwe Nederlander Osama I. als hoofdverdachte.

Maar wat is nu het geval? Osama en een steekwapen lijken twee handen op een buik. De Limburger weet te melden dat I. dit jaar 'minimaal één ander prikincident op zijn palmares heeft prijken.

Op 20 januari dit jaar was een man aan de Criekenput, in de wijk Malpertuis, slachtoffer. Hij werd met een mes bewerkt. Niet veel later kon een 36-jarige verdachte door de politie worden opgepakt.

Eén plus één is? Juist ja. De verdachte bleek niemand minder dan Osama I, die poging tot doodslag aan zijn broek kreeg. Maar hoe is dat eigenlijk afgelopen? Een dergelijke zware verdenking zou het toch onmogelijk moeten maken om elf maanden later alweer met een mes door de straten te wandelen?

We bellen de politie in Maastricht om opheldering. Woordvoerder Jolanda: "Sorry, maar deze zaak ligt bij het Openbaar Ministerie, ik wil vragen daar contact mee op te nemen."

Okee, Jolanda. Gaan we doen. Een belletje is zo gepleegd, nietwaar?

Medeschuldig

We bellen het Openbaar Ministerie. Wat wij daarvan vernemen bezorgt ons een ietwat bittere nasmaak.

"Het klopt dat de 37-jarige man uit Maastricht, die verdacht wordt van de dodelijke steekpartijen, eerder dit jaar betrokken was bij een geweldsdelict. Onderzoek heeft toen uitgewezen dat de andere betrokken partij mede schuld was aan het delict. Om die reden is die zaak door het OM geseponeerd."

De conclusie uit bovenstaand citaat mag u van ons helemaal zelf trekken. Wij wisten niet dat u medeschuldig kunt zijn aan het feit dat iemand u neersteekt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie