Sywert na #ophef over 9 miljoen: 'Ben teleurgesteld in mezelf'

Sywert na #ophef over 9 miljoen: 'Ben teleurgesteld in mezelf' 

06 juni 2021 - 17:23

Ja dat zal vast wel... Sywert van Lienden heeft vandaag in het programma Buitenhof gereageerd op alle #ophef over de 9 miljoen euro winst die hij in zijn zak kon steken na de omstreden mondkapjesdeal. Om alles toch nog een beetje goed met u te maken kondigde hij aan dat hij het bedrag zal steken in goede doelen.

Zoals een echte doorgewinterde politicus dat zou doen gaf de 30-jarige Sywert toe dat die 9 miljoen euro winst niet door de beugel kan en was het Mea Culpa en 'sorry' achteraf. Maar u moet wel weten dat alles met de beste - "idealistische" - bedoelingen in gang was gezet. Iets met eerst een stichting zonder winstoogmerk en daarna een B.V. die werd opgezet om de overheidsdeal voor de mondkapjes te faciliteren.

Die winst werd in die nieuwe B.V. gestoken waarmee hij wil beleggen en daarmee goede doelen wil gaan steunen. "Wat ik zelf had moeten doen, was transparanter zijn, opener zijn en denk ik nooit akkoord gaan met geheimhoudingen als dat betekent dat je directe omgeving zo teleurgesteld in je raakt", aldus Sywert die ook aangaf teleurgesteld in zichzelf te zijn.

"Ik hoop dat ik het nooit aan hoef te raken", zei hij over het geld. "Mensen die mij kennen, die weten ook: ik heb dat niet nodig." Maar: "Stel dat ik in de schuldhulpverlening raak, dan moet je het aanraken." Komt dat even goed uit.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.